Συστατικά
4-5 κομμάτια κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι) κομμένα στη μέση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
½ φλ. λικέρ μαστίχας
1 κουταλιά μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλιά αλάτι
¾ φλ. τυρί (γραβιέρα ή παρμεζάνα) τριμμένο
1½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. κάσιους (cashew nuts)
2 φλ. ρόκα κομμένη στο χέρι
1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά πένες
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κοτόπουλο. Με μια μακριά πιρούνα, το γυρίζετε για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το αφήνετε για 5-6 λεπτά και ρίχνετε το λικέρ μαστίχας. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 2-3 λεπτά και προσθέτετε την κοπανισμένη μαστίχα, το τυρί και την κρέμα.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα σουρώνετε, τα βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
Βήμα 3
Αν δείτε ότι η σάλτσα είναι λίγο πηκτή, τότε προσθέτετε 3-4 κουταλιές από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε το φαγητό με ακόμα λίγη παρμεζάνα και σκορπάτε από πάνω τη φρέσκια ρόκα και τα κάσιους.